Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Λευκή εβδομάδα στα σχολεία υπέρ βωμών και εστιών της οικονομικής κρίσης και… όποιον πάρει ο χάρος«Πολύ ωραίοι τύποι είστε, μα τον Γιαραμπή. Από τότε που έσκασε αυτό για τη Λευκή Εβδομάδα στα σχολεία, βγάλατε όλοι τα μπακαλοδέφτερα: συμφέρει ή δεν συμφέρει τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες; 


Σκοπίμως σιώπησα τόσες ημέρες. Για να σας δοκιμάσω. Να δω. Σκέφτηκε κανείς τους ίδιους τους μαθητές ή δεν το 'χουμε σε τίποτα να τους χρησιμοποιήσουμε υπέρ βωμών και εστιών; Φταίνε βέβαια και οι πολιτικοί. Άπαξ και πρόκειται να εξυπηρετήσουν προσωπικά οράματα και κομματικές ατζέντες μπάζουν και βγάζουν μαθήματα, ζουλάνε ωρολόγια προγράμματα, απλώνουν τα ξερά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία κι όποιον πάρει ο χάρος. Αφού είναι έτσι, αφού η παιδαγωγική επιστήμη έχει ξεπέσει στα χέρια των συντεχνιών και των πονηρούληδων, ας προσθέσω κι εγώ τα δικά μου, κι από ιδέες, λεγεών. 

Προτείνω λοιπόν μάνι μάνι να θεσπιστεί για τους μαθητές εβδομάδα ομαδικής κουράς, να δει χαρά στις τσέπες του κι ο μπαρμπέρης της Σεβίλλης. Παρατηρώ επίσης μειωμένη κίνηση στα βιντεάδικα. Πουρκουά; Πού είναι ο παλιός καλός καιρός, τότε που η μαθητιώσα νοίκιαζε με την εβδομάδα το «Παλαμάρι του βαρκάρη» και άλλα ντοκιμαντέρ; Ποιος ο λόγος να λιμοκτονεί ο βαρκάρης και να πλουτίζει ο Ζάκερμπεργκ; Εϊ-οπ, έι-οπ, ξεκολλήστε αμέσως απ' το facebook. Ξεκινάει εβδομάδα εκπαιδευτικής βιντεοθέασης, ει δυνατόν από κασέτα.

Γιατί δηλαδή; Εμείς τι πάθαμε που στον καιρό μας οδηγούμεθα υποχρεωτικώς στα σινεμά για να παρακολουθήσουμε τον «Τελευταίο των κομιτατζήδων» και το «Η Μεσόγειος φλέγεται»; Κάπως έτσι είδαμε τον Πρέκα με καραβίσιο μπλέιζερ, τη Βέρα Κρούσκα αιχμάλωτη από υπέρβαρους κομιτατζήδες με πλούσιο στήθος και άλλες τέτοιες εθνωφελείς σεκάνς. Παιδιά της Ελλάδος, παιδιά, σας κλαίει η ψυχή μου, από τότε ίσαμε σήμερα».
 [ΠΗΓΗ: Ρούλα Γεωργακοπούλου άρθρο με τίτλο ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στα «Νέα» (18.1.2014)(υστερόγραφη πρόταση καινών δαιμονίων)
Και μετά τη ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να μια άλλη ρηξικέλευθη πρόταση από τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων στο ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ:
κάθε ΔΕΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ δεν θα γίνονται οι δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων για να μπορούν σύσσωμοι οι μαθητές ως σχολείο να «φοιτάν» (με νέα ορθογραφία: φυτάν= συχνάζουν ως φυτά) στις κοντινότερες προς το σχολείο του καφετέριες ,
ενώ κάθε ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα σχολάνε δυο ώρες πιο νωρίς για τον ίδιο κοινωφελή σκοπό της εφαρμοσμένης  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!!
Κρίση έχουμε, μνημόνια υπογράφουμε, πελατειακό κράτος προσυπογράφουμε, η παιδεία μας μάρανε τώρα!